Energetische therapie en Familieopstellingen

Energetische therapie geeft je inzicht over wat gezien wil worden. Het gaat er om dat het onderbewuste bewust te wordt. Dit gebeurt aan de hand van een (systeem) opstelling waarbij een verbindend veld voelbaar en ervaarbaar is. In het veld komen gevoelens en overlevingsmechanisme naar boven.

Onzichtbare patronen worden zichtbaar en daar hanteerbaar. Deze realiteit kan soms confronterend zijn, echter de waarheid maakt ook dat jij je verhaal kan maken en het daarom helend werkt. Bijvoorbeeld wat maakt nu dat jij elke keer in een bepaalde situatie/ relatie belandt, kan met een opstelling zichtbaar worden.

Dit kan zowel op individueel niveau als in groepsverband. Daarnaast is het mogelijk om familieopstellingen te doen.

Ieder mens heeft naast een fysiek lichaam een energetisch lichaam. Dit energetische lichaam bestaat uit het een chakra- en aurasysteem. Alles wat we tegenkomen in het leven en niet kunnen verwerken wordt opgeslagen in dit energetisch systeem. Deze ervaringen kunnen een blokkade vormen in de chakra’s en het aurasysteem verstoren. Wanneer je zo’n ervaring tegenkomt is de kans groot dat het een blokkade is en dat deze  blokkade opgepakt en verwerkt wil worden. Een opstelling geeft je de mogelijkheid om dit te doen.

Veel lichamelijke en geestelijke klachten vinden hun oorsprong in een blokkade van het aura- of chakrasysteem. Hierdoor gaat een klacht vaak over een eerdere ervaring die niet is verteerd. Vanuit deze onverwerkte ervaring reageer je met een manier die jij hebt aangeleerd ergens. Die manier was vroeger dienstbaar alleen nu niet meer. Met energetische systeem therapie komt dit aan de oppervlakte en kan je stap per stap een blokkade loslaten.

 

Energetische opstellingen

Familie opstelling in combinatie met energetische opstellingen?
Eigenlijk vergelijkbaar met familieopstellingen, maar het werkt op sommige punten net toch anders.
In deze vorm van opstellingen kun je werken met alle soorten energieën waarmee je bent verbonden bent.

Jezelf energetisch bevrijden van ladingen die je niet langer meer dienen.

Je kunt dit namelijk inzetten om belastende energie uit je aura weg te halen en belemmerende energiekoorden te doorbreken of aan te zuiveren.

Je kunt een energetische opstelling doen om meer ruimte te maken voor je intuïtie en contact te maken met je gidsen. Of een zielsopstellingen waarbij je gaat werken met de energie van je zielsmissie en alles wat hierbij hoort.


Zielenopstellingswerk

Een familieopstelling met zielenopstellingswerk  kan je vergelijken met een zielendans in je voorouderveld en laat zich alleen voelbaar begrijpen door hart en ziel hiervoor open te stellen.

Een subtiele stilte wandeling , waar je elke beweging op diepere lagen van je wezen kan waarnemen, woorden brengen hier weinig soelaas, dit gaat over gewaarwording. Het is een lange subtiele wandeling door de mysteries van de eigen je ziel, de familieziel, de zielen van voorouders van (vele) generaties (7) terug en de ziel van het land waar je geboren bent en wellicht ook wel de landen waar je meerdere levens hebt geleefd. Er zijn aandachtspunten om bij stil te staan ​​en in te voelen hoe je lichaam ermee resoneert, hoe je ziel reageert op de wondes en het verdriet in het oerkrachtveld van herkomst, en er zijn aandachtspunten waar je naar de grond wordt gezogen om te buigen voor degenen die daar hun leven misschien voor hebben gegeven.

Voorouders zullen je altijd verwelkomen als ze voelen dat ze niet vergeten zijn en je klaar bent om hen aan te kijken. Ze zullen de liefde laten doorstromen vanuit het oerkrachtveld van herkomst, deze erkenning is pure voedingsbron voor hun ziel en die van jou, en dan zullen ze je vertellen om terug te keren en het leven te vieren dat nog aan jou gegeven is.  Eer hun plaats in het voorouderveld, eer hun lot en pijn die ze hebben gedragen.

Om een opstelling ten volle te omarmen en te begrijpen moet je de taal van de ziel leren ontwikkelen en verstaan. Diep in je kern draag je al een kennis van zielswijsheid mee, alhoewel die toegang vrij beperkt blijft als er geen aandacht heen gaat. Dat wat voeding krijgt, kan groeien in verbinding. Je kunt voelen of de Ordening van Liefde, de natuurlijke ordeningen, juist zijn en kracht creëren en je in staat stellen rechtop te lopen met licht in je ogen, of wanneer er aan iets voorbij is gegaan of iets niet wordt gezien en gehoord. Deze delen en soms opgesplitste zielen delen heling nodig hebben, zodat je weer vrij kunt gaan leven en ademen vanuit jouw roots...en oerkrachtbron.

 

 

OVERZICHT WORKSHOPS FAMILIE OPSTELLINGEN