Maandelijkse Workshop Familie-opstellingen

 

Familieopstellingen is een fenomenologische therapeutische methodiek die je op de meest efficiënte manier helpt de kwaliteit van je eigen leven en al je relaties te verbeteren.

De workshop familieopstelling is bedoeld voor iedereen die iets wil veranderen, maar waarbij dit om de één of andere reden klaarblijkelijk niet (helemaal) lukt. Dit kan zijn in werk of privésfeer of specifieke patronen die je graag wil doorbreken. Er kan ook een ziekte worden opgesteld tijdens een opstelling.

 

Wat is een systeem?

Je bent, zoals iedereen geboren in een bepaald familiesysteem, uit een vader en een moeder die zelf ook weer op hun beurt geboren zijn in een bepaald systeem. En dan zijn er nog de andere familieleden; grootouders, broers en zussen, ooms en tantes waarmee je gelinkt bent. Een land, een bedrijf, een klas of een vereniging zijn op zich ook allemaal systemen.

Soms kan het zijn dat je onbewust emotionele lading draagt voor iemand anders uit je familiesysteem. Je stuit vaak op dezelfde problemen of vraagstukken en vraagt je af waarom bepaalde thema’s steeds terug komen. Dit ervaar je als iets beperkend, iets dat zich onbewust uit in je eigen leven – vaak met negatieve gevolgen voor jezelf en je relaties.

 

Systemische en familie opstellingen in groep

 

Tijdens de opstellingen in groep focussen we op jouw vraag en schakelen we daarvoor andere deelnemers in als representant of observator. Ideaal als je:

  • het grotere plaatje (systeem) van je vraag wil zien
  • symptomen wil onderscheiden van onderliggende patronen, een ziekte als symptoom bv.
  • kennis wil maken met een systemische kijk en opstellingen, of als student van een systemische opleiding om ervaring op te doen.
  • wil ervaren dat anderen met dezelfde problemen worstelen
  • (verbroken) verbindingen tussen mensen zichtbaar wil maken

Symptomen

Vanuit familie dynamieken ontstaan symptomen zoals:

• Angsten en onrustgevoelens
• Relatieproblemen
• Niet beschikbaar zijn als ouder
• Doelen niet halen
• Het gevoel hebben het leven niet vol te nemen
• Depressie
• Gevoeligheid voor ziekten
• Ontbreken van kracht enz…

Deelname vraagsteller

De vraagsteller brengt een vraag in waar hij of zij tegenaan loopt. Tijdens de workshop zal de vraag aan bod komen en zullen andere deelnemers (representanten) zich vanuit een innerlijke beweging in de ruimte opstellen naar het familiesysteem van de vraagsteller.

Via deze systemische interventies gericht op bewust- en heelwording, wordt helder wat de verstrikking is. Door deze ervaring ontstaan er nieuwe inzichten en mogelijkheden.

Deelname representant/ toeschouwer

Ben je helemaal nieuw in systemisch werk en familieopstellingen, dan kun je eventueel eerst als toeschouwer of representant deelnemen, zodat je kunt zien en ervaren wat het eigenlijk allemaal is en wat het voor je kan betekenen. Dit kan indirect al heel veel opleveren, omdat veel situaties herkenbaar zijn voor anderen. Hierdoor kan ook je eigen systeem al geraakt worden en inzichten verkrijgen.

Kosten: €50,-

Vraag inbrenger/ opstelling: €100,-

Totaal 9 deelnemers en er kunnen maximaal 3 vragen ingebracht worden.

Je bent van harte welkom om mee te ervaren. Je kunt je aanmelden als respresantant (50 euro) en zelf een vraag inbrengen als opstelling (100 euro).

 

Wil je graag kennismaken met familie opstellingen dan kan deze Turkse Netflix serie verheldering brengen


Persoonlijke getuigenis CHLOË

Getuigenis Representant & Vraaginbrenger  Familieopstellingen

“ Mijn eerste ervaring als representant was heel leerrijk en een eye-opener. Iedereen is op het juiste moment op de juiste plek aanwezig en neemt onbewust de juiste positie aan in een opstelling. Het was een zeer fijne groep , met respect voor mekaar en niet toevallig : ook dezelfde thema’s werden aangeraakt in de groep. Intussen ook al vraagsteller geweest en ik laat familie- opstellingen af en toe op mijn pad komen voor mijn eigen persoonlijke ontwikkeling. Lesley en haar mama doen dit echt zeer goed, spelen in op de noden van de groep en kunnen anticiperen als dat nodig blijkt “

OVERZICHT WORKSHOPS FAMILIE OPSTELLINGEN